Sedikit perkongsian utk rakan2 yang nak mencuba sendiri buat buttercream:
1) 125g butter
500g gula aising
2-3 sudu susu segar
2) 250g mentega (dipukul ringan)
300g krimwell (pukul hingga naik)
200g sugar syrup (200g gula + 100ml air. Dimasak selama 20 minit)
3) 500g krimwell
250g mentega
1/2 tin susu pekat
1/2 cwn gula aising
4) 250g mentega
300g krimwell
200g sugar syrup
Untuk hiasan red velvet cake pula:
1) 500g cream cheese
1 cwn krim putar
2) 250g cream cheese
30g butter
1 sudu bsr vanilla
1 sudu bsr susu segar
100g gula aising
Untuk tiramisu cake:
1) 8 biji telur kuning gred A
1 cwn gula kastor
450g keju marcarpone dilembutkan
Semoga bermanfaat Salam sayang...
cara buat bunga ros pd kek menggunakan buttercream.
1) 125g butter
500g gula aising
2-3 sudu susu segar
2) 250g mentega (dipukul ringan)
300g krimwell (pukul hingga naik)
200g sugar syrup (200g gula + 100ml air. Dimasak selama 20 minit)
3) 500g krimwell
250g mentega
1/2 tin susu pekat
1/2 cwn gula aising
4) 250g mentega
300g krimwell
200g sugar syrup
Untuk hiasan red velvet cake pula:
1) 500g cream cheese
1 cwn krim putar
2) 250g cream cheese
30g butter
1 sudu bsr vanilla
1 sudu bsr susu segar
100g gula aising
Untuk tiramisu cake:
1) 8 biji telur kuning gred A
1 cwn gula kastor
450g keju marcarpone dilembutkan
Semoga bermanfaat Salam sayang...
cara buat bunga ros pd kek menggunakan buttercream.